Renovatie

Renoveren, restaureren en onderhouden: wat is het verschil?

Renoveren is het verbeteren van een woning

Renoveren is het moderniseren van een bestaande woning of bedrijfspand. Hierdoor verbeteren het wooncomfort, de brandveiligheid of de duurzaamheid, en past het pand beter bij de eisen van de tijd. Renovatie is meestal ook goed voor de waarde van het pand en dus een goede investering.  

Renovatiewerkzaamheden kunnen bestaan uit herstelwerkzaamheden of gedeeltelijke vernieuwing van een bestaand pand. Het isoleren van de woning of het plaatsen van dubbele ramen voor een comfortabelere temperatuur in huis en besparing op energiekosten, zorgt voor meer wooncomfort en duurzaamheid. Renovatie kan ook zorgen voor een vernieuwde, verbeterde uitstraling van een pand, zoals bij een gevelrenovatie. Bij renovatie maken wij gebruik van bestaande en nieuwe technieken.

Restauratie is het herstellen in oorspronkelijke staat

Restauratie is het herstellen of terugbrengen van een pand in de oorspronkelijke staat, waarbij ook rekening wordt gehouden met veranderingen aan het gebouw die in de loop van de tijd zijn aangebracht. Restaureren is dus meer dan alleen herstellen ‘in oude glorie’, tegenwoordig verstaat men onder restauratie ook het geschikt maken voor hedendaags en toekomstig functioneel gebruik. Monumentale panden restaureren wij met oorspronkelijke materialen en technieken.  

Onderhoud zorgt voor behoud van uw pand

Onderhoud is het herstellen of vervangen van delen van de woning. Denk daarbij aan het vervangen van kozijnen of het schilderen van uw huis of bedrijfspand. Onderhoud zorgt voor het behoud van uw pand.

 

Neem contact met ons op!

Bouw- en aannemersbedrijf
van den Broek

Rijksstraatweg 70
3956 CS Leersum
K.v.k. 64189082
Info@vandenbroekbouwbedrijf.nl

0343-702041

 

Bouw- en aannemersbedrijf van den Broek